Архив за категория ‘Възгледи’

chitankaВиртуалната библиотека „Chitanka.info“ – затворена! „Всички печелят“!?!

Голям успех за спецслужбите! Авторите най-накрая ще забогатеят! Пореден „успех“ на българската демокрация!

„Антимафиоти затвориха виртуална библиотека

6-ма души, занимавали се с пиратско разпространение на книги в интернет чрез сайта chitanka.info, са уличени при акция на антимафиоти, съобщи МВР.

Операцията на сектор “Компютърни престъпления и интелектуална собственост” в ГДБОП е проведена под ръководството на прокуратурата. Тя е реализирана след разследване по сигнали на ощетени – Асоциацията “Българска книга”, Съюзът на преводачите в България и редица издателски къщи. В хода му е установена шестчленна престъпна група, която действала при строго изградена йерархия и функции от различни градове в България.

При предприетите действия на покрив на обществена сграда в София антимафиотите Прочетете повече »


Прочетено: 8,992
Хмм...БиваДобреИнтересноИнтригуващо Оценено 16 пъти, средна оценка: 5.00 от 5,00.
Loading ... Loading ...

in_iangПоследвалите промени, породени от множество фактори, доведоха до големи промени в отношенията в обществата. Но и промениха голяма част от обектите.

А) Жените се въодушевиха, започнаха да градят кариера, да са материално обезпечени, да са ловци, да искат мъж, който да ги изслушва, да ги разбира, да се обезкосмява, да помага в домакинството, да бъде равен с тях, да има същите чувства, да получава … Прочетете повече »


Прочетено: 5,903
Хмм...БиваДобреИнтересноИнтригуващо Оценено 4 пъти, средна оценка: 5.00 от 5,00.
Loading ... Loading ...

in_iangІІ.Природа на обектите. Навсякъде в природата, животът следва своя ритъм. Засипани сме от необхватно и немислимо многообразие и най-различни поведения и взаимовръзки, но всеки обект си има своите правила и норми, следва своя еволюционен път на развитие.

Но при нас – хората – това не е така. Ние отново сме над тези неща. И което е по-опасното, не поради еволюционната неефктивност на нещата, а поради същия ни “пътеводен” стимул, нашата незадоволенност от статуквото – без значение какво е то. Но дали заради този стимул ще заплатим все още само със щастието си или сме достигнали момента, когато цената вече се е вдигнала?

Прочетете повече »


Прочетено: 3,784
Хмм...БиваДобреИнтересноИнтригуващо Оценено 6 пъти, средна оценка: 3.17 от 5,00.
Loading ... Loading ...

in_iangИли възможен ли е победен изход, когато всичко бъде заличено и изгубено, и след години седейки самотни край малката печка, се взираме, с тъга и неизпълнени желания, в поредните дребни снежинки падащи по дърветата?

По принцип да се говори за война или надмощие между половете е като да се говори за война или надмощие между деня и ноща, ин и ян и т.н. Двете неща се допълват, като едното не може без другото. Това си е природно-законово следствие от дуализма на света, в който живеем.

Прочетете повече »


Прочетено: 5,074
Хмм...БиваДобреИнтересноИнтригуващо Оценено 3 пъти, средна оценка: 3.67 от 5,00.
Loading ... Loading ...
 1