Архив за категория ‘Хумор, сатира или ...’

9
Oct

Просто “България” или …

   Публикувано от: Петър Иванов Тагове:

Българското знаме… описание на истинската страна на неограничените възможности

Започвам настоящето изложение със светлата идея да успея по някакъв начин да сложа моя малък камък в един нов градеж. Градеж, който да промени статуквото. Градеж на едно българско общество. Един жалък опит – да, но трябва да се опитва.
Ако не – поне да излея изгарящите ме мисли. Едно своеобразно отпускане на психиатърското диванче в опит да спася малкото ми останал здрав разум. (Но докато съм се излегнал и отпуснал често мога да загубя контрол на собственото си аз и да се включва националния ни герой – Бай Ганьо. Макар че напоследък бил станал модерен и иска да го наричам мистър Джордан.)

Недейте да четете – гарантирам ви, че няма да ви е приятно.
Недейте да четете – Прочетете повече »


Прочетено: 6,580
Хмм...БиваДобреИнтересноИнтригуващо Оценено 3 пъти, средна оценка: 5.00 от 5,00.
Loading ... Loading ...

“Загубената симбиоза” – разгледан в друга светлина и гледна точка, както сам ни напътства автора, с доста голяма доза хумор, романът може да се обобщи с четири стъпки, които твореца си е написал да следва. /успях да ги изровя с доста връзки, агентурна помощ и малко алкохол – оттатак океанчето въобще не могат да пият/

С минаване на времето все повече усещах, че това дето в Дания го имало, било се попреместило в САЩ. Не ме свърташе. Дръпнах един кредит и хайде с нискотарифни чартъри се запътих да го диря. След пристигането на обетованата земя, се пуснах по истинските осведомителни агенции – смятайте, баровете. Три месеца пиене и слухтене от държавно-ведомствените барчета, през арт клубовете до хамалските кръчмета. На последното ходех само за удоволствие да се натряскам на тънкана.

Доста гнили неща подхванах, но те са тема за следващият ни разговор. За момента ми грабна вниманието един слух.
Прочетете повече »


Прочетено: 2,568
Хмм...БиваДобреИнтересноИнтригуващо Оценено 3 пъти, средна оценка: 4.67 от 5,00.
Loading ... Loading ...
 1