Архив за категория ‘Общество и свят’

"Scorpions" на сцената
“Scorpions” е една от любимите ми групи, с чиито песни са свързани множество хубави моменти от моя живот.
Когато преди година разбрахме с половинката ми, че ще идват за пореден път в България, много се зарадвахме. Една от мечтите ни бе да отидем на техен концерт. Но накрая Прочетете повече »


Прочетено: 9,337
Хмм...БиваДобреИнтересноИнтригуващо Оценено 6 пъти, средна оценка: 4.83 от 5,00.
Loading ... Loading ...

След поредицата посещения на посредствени представления, преди закриване на миналогодишния сезон на театрите, така и не се решавах да отида на театрална постановка при откриването на новия сезон. Докато не получих покана и билети от приятели за представление. От натовареното ежедневие у дома и на работното място, така и не ми остана време дори да се поинтересувам в кой театър и на коя постановка. Докато не дойде уречения ден. След края на натоварения работен ден, едвам успях да се измъкна 15 минути по рано, за да успея да стигна на време за постановката. След като с доста мъки се озовах на Военния клуб, най-накрая успях да се свържа, за да попитам в кой театър е пиесата. Оказа се, че съм на коренно диаметрално място от театъра, а той е почти до дома ми, където си оставих и автомобила. Малък градски театър “Зад канала”. След поредица попържни, леко се замислих над идеята да влезна някъде на топло за един чай с ром, с който да сгрея премръзналите си кости. Но бях решил да е вечер отдадена на културно преживяване и с бърза крачка се отправих към театъра.

Прочетете повече »


Прочетено: 14,279
Хмм...БиваДобреИнтересноИнтригуващо Оценено 7 пъти, средна оценка: 5.00 от 5,00.
Loading ... Loading ...

One July MorningШушу-мушу (подшушнато): Празник, честван с посрещане на изгрева на слънцето на първият ден от месец юли.

“Джу- … -дже, -мая, -лая… “Джулая”!?

Хмм… “Какво е това животно? И има ли то почва у нас?”

Освен за една песен, за друго не правя асоциация, на първо четене. Пък даже и на второ!
За да вникна в духа на идеята слагам слушалките, пускам си едноименното (над 10 мин.) парче на Юрая Хийп, с опция на повтаряне, изваждам лупата, приготвям лулата (Voila, Прочетете повече »


Прочетено: 6,836
Хмм...БиваДобреИнтересноИнтригуващо Оценено 7 пъти, средна оценка: 4.86 от 5,00.
Loading ... Loading ...
30
Jun

Майкъл Болтън изпълни с неотслабващ глас НДК.

   Публикувано от: Петър Иванов Тагове: ,

Michael_BoltonТази вечер от 20:00 ч. зала 1 на НДК събра стотици фенове на легендарния певец. Концертът е част от световното му турне “The Very Best of Me”, посветено на сборния му едноименен албум.

Публиката търпеливо очакваше появата му, на няколко пъти подканящи го с ръкопляскания. Към 20:30, когато вече се долавяха частично недоволни мърморения, Майкъл Болтън излезе на сцената съпроводен от своите музиканти. Седящите фенове изпълниха залата с ръкопляскане и затаиха дъх в Прочетете повече »


Прочетено: 5,533
Хмм...БиваДобреИнтересноИнтригуващо Оценено 2 пъти, средна оценка: 5.00 от 5,00.
Loading ... Loading ...
26
Jun

Майкъл Джексън ни напусна!

   Публикувано от: Петър Иванов Тагове:

Майкъл ДжексънНапусна ни поредната голяма личност на нашето съвремие. На 25.06.2009 след получен сърдечен пристъп почина “Кралят на поп музиката” – Майкъл Джексън.

Малко преди да навърши 51 години, в навечерието на голямата серия концерти и очакващите го фенове, спира сърцето на Прочетете повече »


Прочетено: 2,230
Хмм...БиваДобреИнтересноИнтригуващо Оценено 2 пъти, средна оценка: 2.50 от 5,00.
Loading ... Loading ...
 1