3
Jun

Secret Files 2: Puritas Cordis

   Публикувано от: Петър Иванов   в категория: Игри

secret-files-2-puritas-cordis

Официална страница на Secret Files 2: Puritas Cordis

В началото на май /08.05.2009/ излезе обещаващото продължение на “Secret Files: Tunguska” /2006 г./ – Secret Files 2: Puritas Cordis. Играчите могат да се насладят на играта на три платформи – PC, Wii™ and Nintendo DS™.

Secret Files 2: Puritas CordisРазработчици: Fusionsphere Systems, Animation Arts, Keen Games

Издател: Deep Silver

Системни изисквания:
Intel Pentium III 800MHz or equivalent CPU
256MB RAM
Windows 2000, XP, Vista
32MB AGP or PCI Express DirectX 9 compatible video card
2GB hard disk drive space
DVD drive

Геймплей, звук и картина:

Играта е изпълнена типично за point’n'click adventure куестовете в трето лице. През различни етапи от играта играем с епископ, Нина, Макс, Сам, като на моменти, чрез смяна на персонажите, изпълняваме цялото действие. А като цяло има доста търсене на детайли, сглобяване, малко четене на ръкописи, няколко пъзела и среден брой диалози, чиито сложности нарастват с напредване на играта. Но през цялата й продължителност – около 11 – 14 часа – не ви остава време да скучаете. В помощ си е оставeна лупата, показваща наличните действия и на последната страница на дневника има подсказвания при някои главоблъсканици.

Във визуално отношение играта ни изпълва с постоянно движение на картината – вода, разстения, животни, облаци, сенки – с което, подобно на други, разчупва старата статика в жанра. На моменти е направено и приближение на героите при разговори, с цел да се следят израженията на персонажите. Чрез смяна на визуалните ефекти и цветови гами на различните местоположения, допълнително се създава илюзията за пълнота, завършеност и цялост на картината и играта.

В музикално изпълнение подобренията от първата част са осезаемо “видими”. Звуци от заобикалящата природа, от човешко присъствие, от действията на героя или други персонажи и др. Преплитането на различни основни стилове и фоново звучене, с дребни звукови детайли създават допълнителна пълнота на действието и картината.

Трейлър на Secret Files 2: Puritas Cordis

История, действие, места, герои:

Въпреки изтъркано травиалната история, сюжета на играта не е досаден, а успява да ни увлече в скоростния трилър на действието си. На фона на природни бедствия и катаклизми с нарастваща честота, учени от цял свят се събират на симпозиум, с цел разбирането на произхода на феномените и опит за намиране на предварителни мерки, лидер на набиращо популярност духовното общество /според други – секта/ Puritas Cordis /ориентировъчен превод – Чисти сърца/ тръби за края на света, а хората си следват житейския си път.

Действието на играта обобщено се развива на кораб в океана, на брега на Франция, в древно френско село, в Париж, на индонезийски остров и в шатото на злодея. Героите ни въвеждат в пейзажи на, плажове, джунгла, храмове, подземия, гробища, вулкан, парк, строеж, метростанция, зоологическа градина, библиотеки и затвори. Чрез взаимодействието между героите, взетите решения и направени действия е показано как се променят съдби. Малко теория на хаоса!

Играта започва с откриването на древен пергамент, отнасящ се до средновековно предсказание за края на света. С цел да се преведе и разбере съдържанието му, ръкописа преминава от ръцете на свещеника Матю Уейкфилд, през епископ Парей и учения Уилям Патерсън до главната героиня Нина, причинявайки смъртта на предишните си съдържатели.

След края на първата част, главните герои Нина Каленков и Макс Грюбер се опитват да преживеят раздялата си, дори като се отдалечат на половината свят разстояние помежду си. Нина предприема скромно круиз пътуване до Португалия, а Макс се отправя към индонезийски остров.

На корабът започват да се случват странни неща, сменени куфари, измами, изчезваши вещи и хора, убийства и като че всички са замесени…

На острова следва разруха и покушение … и всичко е зелено…

Дали и как Нина ще се справи с връхлитащите я трудности и неволи? Какви тайни ще разкрие? Дали нарастващото й любопитство ще разкрие връзката между древно пророчество и случващото се в тази надпревара с времето или ще стане поредната жертва приносител на пергамента? Какво ще стане с Нина и Макс, и дали няколко души могат да спасят света и човешката раса?

Оставям на вас да разберете, изигравайки играта, наслаждавайки се на труда на J?rg Beilschmidt и хората от Fusionsphere Systems, Animation Arts, Keen Games и много други, създали едно блестящо и надминаващо предшественика си продължение.

Приятно забавление!

С видяния напредък ни остава само надеждата да очакваме дали ще има трета част от серията “Secret Files”!

Лична оценка: 7.50 / 10.00

Като цяло играта е добре направена, издигайки се поне с две нива над първата част, но има още какво да се желае, за да може да се доближи до класиките в жанра. Добро техническо изпълнение, но малко на брой и сложност пъзели и главоблъсканици. Недостатъчното развитие на загатнатия сюжет ме оставиха с чувство за непълнота и незавършеност. Но в тази криза е разбираемо. И тях ги гонят срокове и финансови директори.
А какво ще стане с героите – според мен ще се справят. Ще спасят света отново.
А в реалноста …, нужни са много повече хора, за да отблъснем света от ръба на разрушението. Но дали … или ще стигнем момента, в който и дори всички заедно, няма да можем да променим нещата?


Прочетено: 5,292
Хмм...БиваДобреИнтересноИнтригуващо Оценено 3 пъти, средна оценка: 4.67 от 5,00.
Loading ... Loading ...

Тагове: , , , , , , , , , , , , ,

Тази статия бе въведена в Wednesday, June 3rd, 2009 в 14:07 и е публикувана в категория Игри. Вземи RSS 2.0.

Един коментар

петър
 1 

Първата част я изиграх с голям кеф.Дано и тази е толкова добра.

February 16th, 2010 at 21:10

Дайте мнение

Име (задължително)(*)
И-мейл (няма да бъде побликуван) (задължително) (*)
Интенет страница
Мнение