"Scorpions" на сцената
“Scorpions” е една от любимите ми групи, с чиито песни са свързани множество хубави моменти от моя живот.
Когато преди година разбрахме с половинката ми, че ще идват за пореден път в България, много се зарадвахме. Една от мечтите ни бе да отидем на техен концерт. Но накрая плесник – концертът се оказа част от Калиакра Рок Фест – фестивал организиран в другия край на страната. Рекохме си нищо – път – отиваме. Но в крайна сметка концертът се оказа през работна седмица и нямаше как да се измъкнем. Отчаяни се отказахме и се надявахме да имат поне още един концерт, който да успеем вече да посетим.
После се понесе слух, че ще се отказват. Преди да увесим носове отчаяни, научихме, че планират последно прощално турне, което включва и България. Този път бяхме едни от първите, които си закупихме билети още на първия ден от пускането им в продажба. После започна чакането на деня на самия концерт. То не бяха смяна на мястото на концерта, после отпадна самият концерт – направо се зачудих, дали в крайна сметка ще отида на концерт.

Но денят дойде. Метереолозите предрекоха хубаво време без изгледи за дъжд. Измъкнахме се рано от работа и с бодра крачка, с билети в ръка online casino се запътихме към мястото на концерта.

Стадион “Академика”! Когато стигнахме там, осъзнах защо така и не съм чувал за този стадион. Простата истина е, че тази разорана нива трудно би претендирала за определение стадион – освен в някоя изостанала африканска държава с неясен статут.
Дори няколко дни след концерта все още се чудя, как е възможно рок легенда като “Scorpions” да бъдат поканени да изнесат концерт на такова място. Срам и позор!

Един час преди обявеното начало на концерта бяхме на метри от сцената и пристъпвайки от крак на крак, потънали в разговори, започнахме да очакваме обявеното начало в 19:00 ч.

И започнаха недоразуменията.

Подгряващата група “Ахат” излезе на сцена едва към 19:40. Изпълниха 3-4 песни и след подгряването се прибраха.

Дойде ред на подготовката за излизането на виновниците за концерта. Започнаха да се лутат някакви хора по сцената, част от които изглежда не знаеха защо са там. И така някак си подгряването отиде в небитието, загубвайки своята идея. На ръба да изгубим търпение едва дочакахме появата на скорпионите към 21:00 ч.

Заедно с тяхната поява, дойде и дъжда.

Но голямата група си е голяма група. Точно на втората песен, вече всеки бе преодолял раздразнението си от голямото забавяне и завалелия кротко дъжд.

Соло на Джеймс Котак Матиас Ябс солоОтносно концерта – просто бе жесток. Имаше всичко, което повечето бихме пожелали. Голяма част от хитовите парчета на бандата, както и соло изпълнения от барабаниста Джеймс Котак и от Матиас Ябс. “Scorpions” се забавляваха искрено на сцената изпълнявайки своите неостаряващи хитове, с което въодушевиха и нас – тяхната публика. А ние неуморно им пригласяхме.

Тъй като концерта съвпадна с рожденния ден на китаристът Матиас Ябс, публиката изпълни в негова чест на два пъти “Happy Burthday”.
"Scorpions" на сцената

След близо два часа и две песни на бис, “Scorpions” си тръгнаха от сцената, приключвайки своя последен концерт в България.

Сбогом на "Scorpions" от България

Премръзнали, доста накиснати от дъжда и със изчезващи гласове се отправихме към вкъщи. Доволството ни от факта, че най-накрая посетихме концерт на една от любимите ни групи, бе помрачено само от знанието, че им е последният.

Сбогом и благодарим за всичко!

Допълнителна информация:
Кои са “Scorpions”?

Последното турне на “Scorpions”


Прочетено: 9,338
Хмм...БиваДобреИнтересноИнтригуващо Оценено 6 пъти, средна оценка: 4.83 от 5,00.
Loading ... Loading ...

Тагове: ,

Тази статия бе въведена в Friday, October 29th, 2010 в 00:12 и е публикувана в категория Общество и свят. Вземи RSS 2.0.

3 коментара

Георги Стоилов
 1 

Пепи, много се чудех дали да ида на този концерт, не защото обичам Скорпионс – да ти кажа честно не ги харесвам много са ми лигави, но защото те са една от големите рок-групите по времето на желязната завеса и свиреха нещо различно от Кидика и Лили Иванова. Но като разбрах къде ще се провежда концерта прецених, че по-добре да не губя нерви и пари и да спечеля само разочрование. Виж много ме е яд, че не отидох на ДДТ, но изивнявай, 40 кинта няма да дам за тях. Така че дотук с култпрограмата.

November 1st, 2010 at 09:37
Pavel
 2 

Ама ти си луд за това, за тях ще дам и 100 лева защото ще си струва.

May 26th, 2012 at 13:18
 3 

Scorpions >>>>>>> над всички “други”

October 26th, 2013 at 11:10

Дайте мнение

Име (задължително)(*)
И-мейл (няма да бъде побликуван) (задължително) (*)
Интенет страница
Мнение