22
Mar

Визитка

   Публикувано от: Петър Иванов   

За мен от мен

Здравейте, казвам се Петър Иванов. Роден съм и израстнал в жилище, в малък квартал на град София, столица на страната България, разположена в източната част на Балканския полуостров, регион от континента Европа, нагънато-издигната земна маса в северното полукълбо, част от планетата Земя, третата в Слънчевата система, принадлежаща към галактиката Млечен път, част от Локалната група, част от суперкупа Дева … В момента се опитвам да живея и работя в същия този град София. Не бих казал, че ми се отдава много добре. Сигурно, поради дефлекторни отражения, на силовите неравновесия и вълновите фрустрации в Локалната група!

Един от най-трудните въпроси, на които съм попадал е: Кой си ти? Разкажете за себе си? Та как би могъл някой коректно да се самоопредели ефективно и еднозначно?

Кое те определя, кой си? Името, мястото на раждане, семейството, полът, зодията, вярата, расата, обученията, нещата, с които се сблъскваш, семейно и обществено положение и т.н.? Да, биха дали някаква представа и описателна насока. Но как тези определения ще опишат духът ти и душевното ти състояние?

Та откъде да започна …?

Бих казал, че съм бил по-скоро щуро, палаво и любознателно дете. Съдя предимно по множеството белези по тялото ми, по побелелите коси на родителите ми, както и хладните ни отношения, отколкото някакви ранни спомени.

После преоткрих словото. А оттам обиколих множество светове, посетих невиждани места, изживях стотици съдби и животи, живях хиляди години, промених се много пъти и оцелявах, но доколко вече бях същия…

Колкото повече научавах, толкова повече неща не знаех и толкова по-изгубен се чувствах! Дори към този момент, бих казал, че продължавам да търся … себе си, своето призвание, своето място в живота, смисъла на съществуването и още стотици неща…

Но нещо се отнесох… Да опитам отначало.

Бих се определил като човешко същество от мъжки пол. Свободомислещ. Вече на 29 години. Зодия Овен. Добре образован. Бързо се ентусиазирам, но и бързо изоставям нещата, когато ми мине искрата. Каквото и да правя, го правя с цялото си внимание и любов. Докато не ги изгубя! Обикновенно нося по четири дини по мишница, докато накрая не ги захвърля, за да взема нови шест. Доверчив, на моменти дори наивен. Борещ се с неправдата. Но съм по-скоро поредния дон Кихот на своето време. Обичам общуването с хората, но избягвам компаниите, по-скоро се стремя да оставам сам. Макар че, почти никога не съм сам. Обикновенно сме двама или повече, борейки се кой ще контролира тялото…

Интересувам се почти от всичко от сферата на живота, човешкото познание и съществуване. Избягвам да се ограничавам до определени неща, по скоро се ограничавам с добити от опит изключения, от цялото. Постоянно търсещ нещо. И най-вече тази химера – Единствената Истина!

А с една дума бих могъл да кажа, че съм божество. Бог на собствената си вселена!

А ето как сигурно биха ме определили в статистически план!

А в исторически план, съм никой, времево положение в пространството, поредната нула, част от цялото…

Но и нулата е важна. Особено като открие своята единица! Тогава имат силата да напишат кода на съществуването, да се опитат да преопределят естеството на нещата и да запазят наповторимата красота и необикновенното разнообразие на природата за бъдещите зрители на спектакъла на живота!

Надявам се блогът ми да Ви бъде интересен, всеки да намери нещо ново и нещо интересно за себе си. Ще се постарая винаги да отговарям на коментари, стига да са добре аргументирани и полезни не толкова за мен, а за читателите на блога. Ако сте съгласни с моето мнение по някоя тема, но има нещо да допълните, ще съм радостен да го напишете. Ако не сте съгласни с моето мнение по някоя тема, винаги можем да спорим. Приемам градивна критика. В спора се ражда истината. Дори повече от една …!

Желая Ви всичко най-, и не спирайте да се развивате!

Петър Иванов


Прочетено: 6,074
Хмм...БиваДобреИнтересноИнтригуващо Оценено 18 пъти, средна оценка: 4.78 от 5,00.
Loading ... Loading ...